Faalangst training voor kinderen

Kinderen & faalangst

Reiswijze heeft jarenlange ervaring in het geven van groepstrainingen voor kinderen met faalangst. Uniek in deze trainingen is een gekoppelde training voor ouders of begeleiders van kinderen met faalangst. Dit zorgt ervoor dat ouders en of begeleiders meer inzicht krijgen in het gedrag van het kind.

Wat is faalangst?

Letterlijk betekent faalangst de angst om te falen. Je bent bang dat ondanks een goede voorbereiding er een mislukking volgt. Eigenlijk is er vooraf al spanning en speelt de gedachte ‘het zal wel niet gaan lukken’ een grote rol. Faalangst ontstaat vaak bij een bepaalde taak waar een beoordeling of verwachting aan vastzit. Door de angst kan je onder je niveau gaan presteren. Kinderen staan hierdoor vaak niet meer onbezorgd in het leven. Ze maken zich druk om meerdere dingen. Ze ervaren hierdoor stress en gedragen zich daardoor anders en reageren eerder boos en verdrietig.

Reiswijze heeft jarenlange ervaring en biedt zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding aan voor kinderen met faalangst. Uniek in deze begeleiding is de combinatie van een training aan ouders. Dit zorgt ervoor dat ouders meer inzicht krijgen in het gedrag van het kind.

Trainingen

Meer durven doen

Faalangsttraining “Meer durven Doen” wordt georganiseerd:

  • Kinderen uit groep 4 en 5
  • Woensdagmorgen 10.45 tot 12.15
  • 9 bijeenkomsten
  • Kosten: 360 euro
  • Inclusief drinken, eten en cursistenmap
Positief denken

Faalangsttraining “Positief denken” wordt georganiseerd:

  • Kinderen uit groep 6, 7 en 8
  • Donderdagmiddag 15.45 tot 17.30
  • 10 bijeenkomsten
  • Kosten: 400 euro
  • Inclusief drinken, eten en cursistenmap
Training voor ouders

Reiswijze organiseert voor ouders met faalangstige kinderen een oudertraining van 4 avonden. Tijdens deze avonden wordt uitgelegd wat faalangst is en wordt er dieper op de betekenis van het hebben van een kind met faalangst ingegaan. Verder worden de oorzaken van faalangst besproken en wat de kracht van ons denken is. Ook krijg je handvatten hoe als ouder om te gaan met het gedrag van je kind met faalangst.

Data training

De trainingen voor kinderen starten meerdere keren per jaar namelijk in januari, april en september. De precieze data is te vinden in de agenda.`Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Er bestaat ook de mogelijkheid voor vergoeding vanuit de basisverzekering via 1NP (www.1np.nl). Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mariska@reiswijze.nl​

Adres
Reiswijze
Heliotroop 23a
2691 's-Gravenzande
Postadres
Reiswijze
Naaldwijkseweg 200
2691 RN 's-Gravenzande
Contact
06-12440532
mariska@reiswijze.nl
KVK
nr. 27354260