Faalangst training voor kinderen

Kinderen & faalangst

Reiswijze heeft jarenlange ervaring in het geven van groepstrainingen voor kinderen met faalangst. Uniek in deze trainingen is een gekoppelde training voor ouders of begeleiders van kinderen met faalangst. Dit zorgt ervoor dat ouders en of begeleiders meer inzicht krijgen in het gedrag van het kind.

Wat is faalangst?

Letterlijk betekent faalangst de angst om te falen. Je bent bang dat ondanks een goede voorbereiding er een mislukking volgt. Eigenlijk is er vooraf al spanning en speelt de gedachte ‘het zal wel niet gaan lukken’ een grote rol. Faalangst ontstaat vaak bij een bepaalde taak waar een beoordeling of verwachting aan vastzit. Door de angst kan je onder je niveau gaan presteren. Kinderen staan hierdoor vaak niet meer onbezorgd in het leven. Ze maken zich druk om meerdere dingen. Ze ervaren hierdoor stress en gedragen zich daardoor anders en reageren eerder boos en verdrietig.

Reiswijze heeft jarenlange ervaring en biedt zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding aan voor kinderen met faalangst. Uniek in deze begeleiding is de combinatie van een training aan ouders. Dit zorgt ervoor dat ouders meer inzicht krijgen in het gedrag van het kind.

Training voor kinderen

We zijn allemaal weleens bang of zenuwachtig. Soms gebeurt dit zo vaak dat je kind er last van hebt. Dat zijn/haar prestaties er minder door worden. Deze training is gemaakt om het kind te leren zijn/haar angsten aan te pakken, zodat ze beter met moeilijke situaties kunnen omgaan en zich prettiger kunnen voelen. In de training leren ze allerlei oefeningen om zich prettiger te voelen in angstige en of spannende gebeurtenissen. Wij leren deze oefeningen vooral door middel van spel en beweging. Daarbij letten wij erop dat het leuk moet zijn voor iedereen.

Meer durven doen

Faalangsttraining “Meer durven Doen” wordt georganiseerd:

Positief denken

Faalangsttraining “Positief denken” wordt georganiseerd:

trainingsdata MEER DURVEN DOEN

TRAININGSDATA Positief Denken

Training voor ouders

Reiswijze organiseert voor ouders met faalangstige kinderen een oudertraining van 4 avonden. Tijdens deze avonden wordt uitgelegd wat faalangst is en wordt er dieper op de betekenis van het hebben van een kind met faalangst ingegaan. Verder worden de oorzaken van faalangst besproken en wat de kracht van ons denken is. Ook krijg je handvatten hoe als ouder om te gaan met het gedrag van je kind met faalangst.

verzekering

Bij uw zorgverzekering kunt u navragen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Er bestaat ook de mogelijkheid voor vergoeding vanuit de basisverzekering via Klimkoord of 1NP (18+). Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mariska@reiswijze.nl.

Adres
Reiswijze
Heliotroop 23a
2691 's-Gravenzande
Postadres
Reiswijze
Naaldwijkseweg 200
2691 RN 's-Gravenzande
06-12440532
mariska@reiswijze.nl
KVK
nr. 27354260